Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2018

Ψυχρός πόλεμος: Ένας καταραμένος μεγάλος έρωτας με συγκλονιστικό φινάλε

Εικόνα
Από τον Σπύρο Δευτεραίο Ενδιαφέρουσα πλοκή, δυνατό καστ σε ασπρόμαυρο φόντο...

«Ο ήχος του όπλου» έρχεται στο Θέατρο Σταθμός

Εικόνα
Το Θέατρο Σταθμός τιμά τη μνήμη της Λούλας Αναγνωστάκη ανεβάζοντας, ένα χρόνο μετά το θάνατό της, το πιο γνωστό θεατρικό της έργο «Ο Ήχος του όπλου».

Πώς η Ελένη Ράντου συνάντησε την Τζασμίν του Γούντυ Άλλεν;

Εικόνα
Η Ελένη Ράντου διηγείται πώς γεννήθηκε μέσα της το όνειρο να μεταμορφωθεί στη θεατρική σκηνή σε Τζασμίν… Φέτος το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα στη σκηνή του θεάτρου Διάνα από την 1η Νοεμβρίου.  

«Η δεύτερη ευκαιρία» στο El Convento del ‘Arte

Εικόνα
Bar-theater – Παράσταση Τι θα γινόταν αν η Εύα δεν είχε γνωρίσει τον Γιώργο; Τι θα γινόταν αν η Εύα έφευγε τελικά για Νέα Υόρκη; Αν με ένα μαγικό τρόπο ταξιδεύαμε πίσω στο χρόνο θα κάναμε άραγε τις ίδιες επιλογές; Αφήσαμε έναν δρόμο, πήραμε κάποιον άλλον, κάποιες φορές σκεφτόμαστε τη χαμένη εκείνη διαδρομή. Η Εύα, μια τζαζ τραγουδίστρια και ο Γιώργος, ένας ιδιοκτήτης παστελοποιΐας, περιπλανιούνται σε σκέψεις, διλήμματα, σε σκοτεινά σοκάκια του μυαλού, μέσα από καταστάσεις γέλιου και πίκρας, μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Το σταυροδρόμι πάντα εμφανίζεται μπροστά μας και εμείς καλούμαστε να επιλέξουμε. Εσείς; Ταυτότητα παράστασης Κείμενο-σκηνοθεσία: Ιουλία Καλογρίδη Παίζουν: Περικλής Αλμπάνης, Ιουλία Καλογρίδη Συμμετέχει η JK Band Στο πιάνο ο Τρύφων Θωμόπουλος Στην τρομπέτα ο Παντελής Πασχαλίδης Στα κρουστά ο Σεραφείμ Μπέλλος Μετά την παράσταση ακολουθεί live jazz trio με τους ήχους της JK Band διάρκειας 60’ Πληροφορίες παράστασης Τρίτη 6 & 13

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος γιόρτασε την επιστροφή του στη μικρή οθόνη

Εικόνα
Η νέα τηλεοπτική σεζόν σημαίνει την επιστροφή του Πάνου Κοκκινόπουλου στη μικρή οθόνη με τη νέα του σειρά «Ου φονεύσεις» που το σενάριο υπογράφουν οι Βασίλης Ρίσβας και Δήμητρα Σακαλή και θα προβάλλεται στο κανάλι OPEN (πρώην EPSILON ). 

Είδαμε την παράσταση «Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα»

Εικόνα
Το σκεφτήκαμε και περάσαμε στην πράξη με τον Σπύρο Δευτεραίο. Είδαμε και οι δύο την ίδια παράσταση, σε δύο διαφορετικές μέρες, και αποτυπώσαμε τις εντυπώσεις μας. Καταλήξαμε ότι και οι δύο περάσαμε πολύ όμορφα με τον «Καραφλομπέκατσο και τη Σπυριδούλα».

Ο Καναδάς είναι ένα συναίσθημα που δε μοιάζει με καλοκαίρι σε ελληνικό νησί

Εικόνα
Ποιητικό, διαφορετικό και αξιόλογο «Ένα  νεαρό  ζευγάρι που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα σε μια λασπωμένη φάρμα στην εξοχή του Καναδά και η  πιο μορφωμένη ώριμη γειτόνισσά τους, που έχασε πρόσφατα τον σύζυγό της κι επιστρέφει από ένα παρηγορητικό ταξίδι στην Ελλάδα».

Παρουσίαση βιβλίου: Hippie – Paulo Coelho

Εικόνα
Θα είμαι ειλικρινής: Ο Paolo Coelho ούτε αγαπημένος μου συγγραφέας είναι ούτε λατρεύω να τον μισώ. Όσα βιβλία του έχω διαβάσει μου ήταν μάλλον αδιάφορα και ανιαρά, γεμάτα τετριμμένα αποφθέγματα λαϊκής αμπελοφιλοσοφίας.

Χρόνια πολλά αγαπημένε Γιάννη!!!

Εικόνα
Τα λαμπερά γενέθλια ενός από τους πιο αγαπημένους ανθρώπους στο χώρο των δημοσίων σχέσεων, του Γιάννη Καζανίδη, αποτέλεσαν το κοσμικό γεγονός της εβδομάδας που πέρασε.

Σεμινάριο για το Αρχαίο Δράμα από τον Θοδωρή Γκόνη στις Βρυξέλλες

Εικόνα
Με την ευκαιρία της παρουσίας του διακεκριμένου σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και Φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρή Γκόνη στις Βρυξέλλες, οργανώνεται Σεμινάριο Αρχαίου Δράματος. 

Ο «Πήτερ Παν» έρχεται στο Θέατρο Αθηνά

Εικόνα
Από Κυριακή 21 Οκτωβρίου Το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων ζωντανεύει από την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αθηνά σε μια μαγευτική και σύγχρονη παράσταση που υπόσχεται μαγικές στιγμές, περιπέτεια, συγκίνηση, μουσική, χορό και πολύ τραγούδι!

Κριτική: Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι

Εικόνα
Όταν η λογοτεχνία ανεβαίνει στο σανίδι… Κριτική Σπύρος Δευτεραίος Το 1987 γίνεται πρεμιέρα του έργου "Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι" στη Nanterre από τον Patrice Chereau. Το έργο αυτό παίχτηκε στη συνέχεια σε πέντε ηπείρους. 

«Η αγάπη άργησε μια μέρα» για 2η χρονιά στο Θέατρο Αργώ

Εικόνα
Το συγκλονιστικό έργο της Λιλής Ζωγράφου «Η αγάπη άργησε μια μέρα», σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, επαναλαμβάνεται στο Θέατρο Αργώ   για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από τις 12 Οκτωβρίου και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Μεγάλη προσφορά από το Θέατρο Τέχνης

Εικόνα
1  + 1 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ με 18 ευρώ! Το Θέατρο Τέχνης επανέρχεται- όπως υποσχέθηκε- με μια μεγάλη προσφορά για τις παραστάσεις που ήδη ξεκίνησαν («Relax...Mynotis», «Η Ελένη», «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα», «Δεσποινίς Μαργαρίτα») ή πρόκειται να ξεκινήσουν («Ζωρζ Νταντέν: Ο άναυδος σύζυγος»- έναρξη 18 Οκτωβρίου,  «Eroica»-έναρξη 29 Οκτωβρίου)  και στις δύο σκηνές του κατά τον μήνα Οκτώβριο.

«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Εικόνα
Από 10   Νοεμβρίου Μια παράσταση   βασισμένη σε ένα θέμα του Luigi Pirandello  και τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι  Η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ανοίγει αυλαία με το έργο του βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας Λουίτζι Πιραντέλλο, «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε».  

«Στο Φαλιμέντο Του Κόσμου»

Εικόνα
Σάββατο 20, 27 Οκτωβρίου και 3, 10 Νοεμβρίου Μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα μουσικές και τραγούδια του Νικόλα Άσιμου...

Κριτική: Μία «Κουζίνα» γεμάτη όνειρα στο Θέατρο Αποθήκη

Εικόνα
Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το ωμό θεατρικό έργο του Arnold Wesker «Η κουζίνα» στο Θέατρο Αποθήκη, με ένα θίασο που αποτελείται από 11 νέους πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς.

Από τη μεγάλη οθόνη στη θεατρική σκηνή

Εικόνα
Κάποιες από αυτές τις παραστάσεις μπορεί να ξεκίνησαν ως θεατρικά έργα όμως οι περισσότεροι τις έχουμε στο μυαλό μας ως κινηματογραφικές ταινίες. Φέτος στις αθηναϊκές θεατρικές σκηνές θα τις ξαναδούμε… Από την Βίκυ Διαμάντη

Κριτική: Μία συμμορία των πέντε για άριστα δέκα!

Εικόνα
Ο καθηγητής Μάρκους και η συμμορία του νοικιάζουν τη σοφίτα του ετοιμόρροπου σπιτιού μιας γλυκιάς αλλά άμεμπτου ηθικής γριούλας που ζει με μοναδική παρέα τον παπαγάλο της, με την πρόφαση ότι ως ερασιτεχνική χορευτική ομάδα θέλουν να κάνουν εκεί τις πρόβες τους.