Ψυχρός πόλεμος: Ένας καταραμένος μεγάλος έρωτας με συγκλονιστικό φινάλε


Από τον Σπύρο Δευτεραίο
Ενδιαφέρουσα πλοκή, δυνατό καστ σε ασπρόμαυρο φόντο...


(Zimna Wojna/ Cold war)
Η ταινία που κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών έρχεται και στις εγχώριες αίθουσες. Βέβαια η προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη Pawel Pawlikowski, η «Ida» είχε κερδίσει το 2015 το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, το πρώτο ύστερα από πολλές υποψηφιότητες, για την Πολωνία. Αυτά για τους λάτρεις των βραβείων.
Όσον αφορά τον «Ψυχρό πόλεμο», είναι η ιστορία ενός έρωτα από το 1949 ως το 1964. Δηλαδή τα χρόνια του ψυχρού πολέμου. Ένας έρωτας καταραμένος, μεγάλος, που ξεκινάει και τελειώνει στην Πολωνία, ενώ στο ενδιάμεσο περνάει από τη Γιουγκοσλαβία και φτάνει μέχρι το Παρίσι. Και φυσικά ως καταραμένος περικλείει πάθος, αλλά και προδοσία. Και γύρω μια ήπειρος να σπαράζεται και να αλλάζει.
Η ασπρόμαυρη φωτογραφία είναι μεθυστική και ταιριάζει απόλυτα με την ταινία. Ίσως στην αρχή ξενίσει ο αποσπασματικός λόγος, όμως όσο προχωράει το φιλμ τόσο και ο θεατής αφήνεται στην ιστορία. Για να φτάσει σε ένα φινάλε ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! Τραγικό, αλλά και μοναδικό. Και ταυτόχρονα πικρό με χιούμορ, όσο και αν αυτό μοιάζει οξύμωρο.
Όσον αφορά το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, η Joanna Kulig και ο Tomasz Kot είναι συγκλονιστικοί.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε όλες τις επώνυμες με μαγιό… και δεν πάθαμε πλάκα!!! - Πώς η ενημέρωση έγινε πασαρέλα λουόμενων κορασίδων;

«Βιοτεχνία Υαλικών» στο Θέατρο «Φούρνος»