Από τη μεγάλη οθόνη στη θεατρική σκηνή


Κάποιες από αυτές τις παραστάσεις μπορεί να ξεκίνησαν ως θεατρικά έργα όμως οι περισσότεροι τις έχουμε στο μυαλό μας ως κινηματογραφικές ταινίες. Φέτος στις αθηναϊκές θεατρικές σκηνές θα τις ξαναδούμε…
Από την Βίκυ Διαμάντη


«Ξύπνα Βασίλη» του Δημήτρη Ψαθά

Από 19 Οκτωβρίου
Το Εθνικό Θέατρο ξεκινά τη νέα θεατρική περίοδο στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», στις 19 Οκτωβρίου, με τη διαχρονική και οξυδερκή σάτιρα του μεγάλου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά, «Ξύπνα Βασίλη» - η οποία μεταφέρθηκε με επιτυχία και στη μεγάλη οθόνη.
Ο σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης, πιστός στην ιδιόχειρη θεατρική του φόρμα, φέρνει στη σκηνή την ατμόσφαιρα των ‘60ς με διάθεση ευρηματική. Με ματιά σύγχρονη αποκρυπτογραφεί το ιδιότυπο ύφος του συγγραφέα που μιλά για τα «σοβαρά» μπλέκοντας το γέλιο με το σφίξιμο στο στομάχι και φωτίζει μοναδικά τη συνάφεια του έργου με το σήμερα.
Υπόθεση
Βρισκόμαστε στα γραφεία του εκδοτικού οίκου Φαρλάκου. Ο Βασίλης, συντηρητικών πολιτικών φρονημάτων, και ο Μάνος, προοδευτικών, συγκρούονται για τις συνθήκες εργασίας, αλλά και για το περιεχόμενο των βιβλίων που εκδίδονται. Σημείο αιχμής για την πνευματική διαμάχη, ο ποιητής Φανφάρας και η στρατευμένη συντηρητική ποίησή του. Πολύ γρήγορα, όμως, η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε οι πολιτικές πεποιθήσεις των δύο συναδέλφων αλλάζουν και οι καταστάσεις που ακολουθούν δοκιμάζουν τους ήρωες. Ποιος από τους δύο θα καταφέρει να προσαρμοστεί στα ήθη και το πνεύμα της νέας εποχής;

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία Άρης Μπινιάρης 
Διασκευή  Άρης Μπινιάρης, Θεοδώρα Καπράλου
Δραματουργική επεξεργασία Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνικά, Κοστούμια, Video Πάρις Μέξης
Μουσική Φώτης Σιώτας
Στίχοι τραγουδιών Άρης Μπινιάρης
Φωτισμοί Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη Δώρα Ξαγοράρη

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
Γιώργος Γάλλος, Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Ηρώ Μπέζου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Σεβδαλής, Λυδία Τζανουδάκη, Έλενα Τοπαλίδου, Αινείας Τσαμάτης
Μουσικοί επί σκηνής: Φώτης Σιώτας, Δημήτριος Τσεκούρας 
18 Οκτωβρίου, στις 21:00  preview
Λήξη παραστάσεων: 3/2/2019
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Κυριακή 18:00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»
Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 , τηλ. 210.5288170-171, 210.7234567



«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» των Αλέκου Σακελλάριου- Χρήστου Γιαννακόπουλου

Από 17 Οκτώβρη στο Θέατρο Βέμπο
Ένα από τα πιο αγαπημένα και γνωστά ελληνικά έργα ανεβαίνει τον φετινό Χειμώνα στο Θέατρο Βέμπο: η κωμωδία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» των Σακελλάριου –Γιαννακόπουλου σε διασκευή και σκηνοθεσία του πιο διάσημου σύγχρονου συγγραφικού διδύμου, του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα.
Στην ξεκαρδιστική κωμωδία με θέμα το χούι του διχασμού, οι συγγραφείς  σατιρίζουν και ανατρέπουν την πόλωση, που ταλαιπωρεί αιώνες τώρα τους Έλληνες. Το έργο βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1960,  σε μια μετεμφυλιακή Ελλάδα που προσπαθούσε να ξεχάσει και να ξεπεράσει το τραύμα της δεκαετίας του ‘40. Οι Σακελλάριος – Γιαννακόπουλος έδωσαν την δική τους απάντηση στο τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει με όπλο το χιούμορ – το μόνο όπλο που  αποκαθηλώνει όλα τα στερεότυπα.

Παγιδευμένοι σε μια έχθρα με ανεξιχνίαστες αιτίες, ο Στέλιος και ο Θωμάς, οι δυο απολαυστικοί ήρωες του έργου, καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο χρέος και στην ζωή. Ψηφίζουν μονοκούκι την ζωή, κι αυτή είναι ίσως η μόνη σοβαρή απάντηση σε κάθε πρακτική που προσπαθεί να  φανατίσει και να μας παγιδεύσει σε δύο εχθρικά στρατόπεδα.

Ταυτότητα παράστασης
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας
Μουσική – Στίχοι: Αφροδίτη Μάνου
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
ART WORK - Κάρολος Πορφύρης
Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη
Παραγωγή: Αφοί Τάγαρη
Παίζουν:
Στέλιος Κοντογιώργης Γιάννης Ζουγανέλης
Θωμάς Μακρυκώστας: Γιάννης Τσιμιτσέλης
Μαθιός: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
Χάιδω: Κατερίνα Ζαρίφη
Πανάγος: Βασίλης Κούκουρας
Κυρ Μιχάλης: Σπύρος Μπιμπίλας
Αστυνόμος: Πάνος Σταθακόπουλος
Γιάννος: Σπύρος Κυριάκος
Γωγώ: Αντιγόνη Νάκα
Λεμόνα: Αναστασία Ζάχου

Θέατρο Βέμπο
Καρόλου 18, Πλατεία Καραϊσκάκη
Στάση Μετρό Μεταξουργείο
210 5229519



«Υπάρχει και φιλότιμο» των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου

Στο Θέατρο Προσκήνιο από 5 Οκτωβρίου
Το θέατρο Προσκήνιο, με μόνιμο προσανατολισμό στο καλό λαϊκό θέατρο, θα παρουσιάσει τον Οκτώβριο του 2018 την κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου «Υπάρχει και φιλότιμο». Το πρώτο ανέβασμα του έργου έγινε από το Θέατρο Τέχνης το 1950 με τίτλο «Ανώμαλη προσγείωση», σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας επιχειρεί νέο ανέβασμα με νέο τίτλο και το έργο δοξάζεται αρκετές φορές στη σκηνή και φυσικά στην κινηματογραφική οθόνη. Τα έργα που έχουν ενδιαφέρον θεατρικό συνομιλούν με το χρόνο και όχι μόνο με τον καιρό τους. Η καρδιά της γραφής των Σακελλάριου- Γιαννακόπουλου χτυπά ακόμα δυνατά. Η μεγάλη κωμωδία δεν ασχολείται με τύπους και πρόσωπα αλλά με συμπεριφορές. Αυτές θα προσπαθήσουμε να ζωντανέψουμε στο προσεχές εγχείρημά μας. Βέβαια το γέλιο θα είναι παρόν για να πιστοποιεί και τις αδυναμίες μας και τα προτερήματά μας. Όλων!

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία Γιάννης Μπέζος
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη
Σκηνικά:  Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Οργάνωση Παραγωγής Ντόρα Βαλσαμάκη
Μουσική επιμέλεια: Σιδερής Πρίντεζης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου
Γραφιστική επιμέλεια: Πέτρος Παράσχης
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Παίζουν
Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Τάσος Κωστής, Χρήστος Γιάνναρης,
Ντίνος Σπυρόπουλος, Νίκος Απέργης, Κωνσταντίνα Νταντάμη
Θανάσης Ισιδώρου, Εύη Δαέλη, Ελένη Καραδάκη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη στις 19:00 (λαϊκή απογευματινή)
Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00

Θέατρο Προσκήνιο
Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2108256838


«Η Νεράιδα και το παληκάρι» του Λάκη Μιχαηλίδη

Στο Θέατρο Broadway από 27 Νοεμβρίου 2018
Η ΒroadwayShow Productions παρουσιάζει, 50 χρόνια μετά, την ανεπανάληπτη αισθηματική κωμωδία της FINOS FILMS,  η «Η νεράιδα και το παληκάρι» για πρώτη φορά στο θέατρο σε διασκευή - σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, με τους Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτη Πετράκη, Γιώργο Κωνσταντίνου στο ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη, σε μια υπερπαραγωγή με 30μελή θίασο, παραδοσιακό Κρητικό χορευτικό σύλλογο και τον δημοφιλή Κρητικό λυράρη Νίκο Ζωιδάκη
με την ορχήστρα του να ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή μαντινάδες,    παραδοσιακές κρητικές αλλά και νέες μελωδίες με την υπογραφή του.
Υπόθεση
Στην Κρήτη όπου διαδραματίζεται η ιστορία μας, οι βεντέτες έχουν την τιμητική τους. Έτσι λοιπόν οι δύο γνωστές και εύπορες οικογένειες, οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες, κρατώντας την παράδοση της βεντέτας ανά τους αιώνες, είναι στα μαχαίρια. Δεν μιλούν, ούτε χαιρετούνται όταν ανταμώνουν και φυσικά προσπαθούν με κάθε τρόπο  να κρατήσουν μακριά τα μοναχοπαίδια τους μην τύχει και ειδωθούν και αγαπηθούν. Οι Βροντάκηδες έχουν ένα κανακάρη μορφονιό, τον Μανούσο που σπουδάζει στην Αθήνα και οι Φουρτουνάκηδες επίσης έχουν μια μοναχοκόρη την Κατερινιώ, ένα αγοροκόριτσο μεν «μπουκιά και συχώριο» δε, που κρατάει τη βεντέτα ζωντανή. Η προίκα εκείνη την εποχή επίσης είχε την τιμητική της. Έτσι οι Βροντάκηδες καλούν τον μοναχογιό τους στην Κρήτη να τον παντρέψουν με το Λενιώ, που είναι όσο «βαρέων βαρών» είναι και τα προικιά του. Οι Φουρτουνάκηδες από την άλλη, αρραβωνιάζουν το Κατερινιώ με τον ώριμο και μάλλον ασχημάντρα μεν άρχοντα του χωριού δε, τον Καπετάν Σκανταλάκη και το ρίχνουν στο γλέντι. Σ’ αυτό το γλέντι μέλλει να συναντηθούν για πρώτη φορά το Κατερινιώ με τον Μανούσο και εκεί με την πρώτη ματιά ανθίζει ένας έρωτας μεγάλος. Όμως όλα αλλάζουν όταν αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα των δύο νέων, με ανατροπές, κωμικές εξελίξεις αλλά και δραματικές… μέχρι να φθάσει η στιγμή που θα πούμε «και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα», σε ένα κρητικό γλέντι με τη λύρα και τα τραγούδια του Νίκου Ζωιδάκη και της ορχήστρας του.

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο: Λάκης Μιχαηλίδης
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Μουσική: Νίκος Ζωιδάκης (παραδοσιακή Κρητική μουσική)
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Ενορχήστρωση – Μουσική διεύθυνση: Νίκος Ζωιδάκης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Video design- προβολές:  Κάρολος Πορφύρης
Φωτογράφος: Πάνος Γιαννακόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτης: Άρης Δελαγραμμάτικας
Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Οργάνωση παραγωγής:  Κωνσταντίνος Λέλος

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κορινθίου (Κατερινιώ), Παναγιώτης Πετράκης (Μανούσος), Σταύρος Νικολαίδης (Διοικητής), Ευτυχία Φαναριώτη (Λενιώ) Ανδρέας Κωνσταντινίδης (Μανολιός), Άρης Δελαγραμμάτικας κ. ά.
Όλγα Πολίτου
Στο ρόλο του πατέρα  Φουρτουνάκη ο  Γιώργος Κωνσταντίνου.
Χορεύει κρητικός παραδοσιακός σύλλογος
Ερμηνεύει ζωντανά ο Νίκος Ζωιδάκης
Παραγωγή: BroadwayShow  Productions

Θέατρο Broadway
Αγ. Μελετίου 61 & Πατησίων
Τηλ.:  2108654787 - 2110125784



«Μαριχουάνα Stop!» του Γιάννη Δαλιανίδη

Στο  Gazi Theater από 4 Νοεμβρίου 
Η ΒroadwayShow Productions παρουσιάζει  47 χρόνια μετά, το αξεπέραστο μιούζικαλ της Φίνος Φιλμ «Μαριχουάνα Stop!» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, σε μια μεγαλειώδη υπερπαραγωγή με 30μελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα, σηματοδοτώντας  την επιστροφή στο θέατρο του θρυλικού ερμηνευτή Τόλη Βοσκόπουλου!
Το έργο
«Μαριχουάνα STOP!», 1971 στο θέατρο «Μπουρνέλη» σε κείμενο-σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου. Μετά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει  το θεατρικό  μιούζικαλ, όπου η Ζωή Λάσκαρη κάνει το ντεμπούτο της στην σκηνή, το «Μαριχουάνα Stop» διασκευάζεται σε κινηματογραφικό μιούζικαλ από τη Φίνος Φιλμ και γνωρίζει αντάξια επιτυχία.
Σαράντα επτά χρόνια μετά, ο Γιώργος Βάλαρης διασκευάζει, σκηνοθετεί και αναβιώνει την πολυσυζητημένη και αγαπημένη ταινία στη σκηνή του Gazi Theatre, σε μια λαμπερή υπερπαραγωγή σηματοδοτώντας έτσι, όχι μόνο την επιστροφή του Τόλη Βοσκόπουλου σε θεατρική σκηνή, αλλά συνάμα και στο μιούζικαλ που σφράγισε με την ερμηνεία του στα αξεπέραστα τραγούδια, «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Το φεγγάρι πάνωθε μου», «Δεν με νοιάζει»,  κ.ά.
Υπόθεση
Στην Αθήνα του 1971 ζει ο Ιπποκράτης που μαζί με τα ξαδέλφια του Άλλεν και Καίτη έχουν κληρονομήσει ένα παλιό αρχοντικό της Πλάκας. Το υπόγειο του σπιτιού νοικιάζει η φτωχή μοδίστρα Δέσποινα που είναι ερωτευμένη μαζί του. Ο Άλλεν και η θεία του η Πολίν συνηθίζουν να κάνουν τα χίπικα πάρτι τους στην αποθήκη που τους νοικιάζει ο θετός πατέρας του Άλεν, Σπύρος, έχοντας όμως βλέψεις να μετατρέψουν το αρχοντικό σε club, αντίθετα στη βούληση του Ιπποκράτη που θέλει να το πουλήσουν με τη σύμφωνη γνώμη και της Καίτης που ζει στο Λονδίνο. Η Καίτη αιφνίδια αποφασίζει να επιστρέψει στην Αθήνα συνταξιδεύοντας στο αεροπλάνο με τον γοητευτικό και μπονβιβέρ μεσίτη Γιώργο ο οποίος μαγεύεται από την ομορφιά και το δυναμισμό της. Παράλληλα, η πλούσια και εντυπωσιακή Μελίτα Καμπύση ενδιαφέρεται να αγοράσει το σπίτι στην Πλάκα για να στεγάσει τον ερωτά της με το μεγαλύτερο αστέρι της εποχής, τον Τόλη Βοσκόπουλο. H μελλοντολόγος (καφετζού δηλαδή) της γειτονιάς κυρία Ζωζώ προσπαθεί να πείσει την κόρη της Μαρία που είναι επίσης ερωτευμένη με τον Τόλη, να τον ξεχάσει και να παντρευτεί τον κυρ Σπύρο που την αγαπάει και θέλει να της εξασφαλίσει μια άνετη ζωή, έστω και αν της ρίχνει κάτι χρονάκια…. Όταν η Καίτη πηγαίνει στο γραφείο του Γιώργου για να μάθει την αξία του ακινήτου στην Πλάκα, ανακαλύπτει το δεσμό του με την Ζωρζέτ, μια ζουμερή εκρηκτική και ζηλοφθονούσα Γαλλιδούλα. Η Καίτη αδιαφορεί, μα ο Γιώργος την κυνηγάει και αποφασίζει να την κάνει να ζηλέψει για να τραβήξει την προσοχή της. Έτσι συνεννοείται με τη Μελίτα Καμπύση και βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους στο κοσμικό κέντρο που τραγουδάει ο Τόλης. Η βραδιά είναι γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές αλλά κυρίως με άφθονο τραγούδι από τον άρχοντα Τόλη Βοσκόπουλο. Η επόμενη μέρα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις κωμικές αλλά και δραματικές για την Καίτη και τον Ιπποκράτη, ειδικά μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που σκαρφίζεται η Δέσποινα για να τον οδηγήσει σε πρόταση γάμου...
Τέλος, όλα ανατρέπονται και οδηγούνται σε ένα μεγάλο φινάλε με γάμους και γλέντι μέχρι το πρωί!

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο: Γιάννης Δαλιανίδης
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Χορογραφίες: Μάρκος Γιακουμόγλου
Ενορχήστρωση – Μουσική διεύθυνση: Αντώνης Γούναρης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Φωτογράφος: Πάνος Γιαννακόπουλος
Video trailer:  RGB  studios
Βοηθός σκηνοθέτης: Κων/νος Φρίγγας
Βοηθός σκηνοθέτης (β): Ελεάνα Πλέσσα
Βοηθός χορογράφου: Έμιλυ Λούμπα
Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Οργάνωση παραγωγής:  Κων/νος Λέλος
Ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά τους:
Hair stylist: Τρύφων Σαμαράς
Κοσμήματα: Σοφία Δριστέλα
Περούκες: Bergmann Kord
Προϊόντα Μακιγιάζ: Golden Rose (LONDESSA S.A.)
Πρωταγωνιστούν: Ντορέττα Παπαδημητρίου, Γιώργος Βάλαρης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Μαρία Ανδρούτσου, Βίκυ Κουλιανού,  Μαριέλλα Σαββίδου,  Βαλέρια Κουρούπη
Συμμετέχουν: Φωτεινή Ντεμίρη, Πέτρος Ξεκούκης 
Στο ρόλο της Πολίν η  Μαρία  Ιωαννίδου
Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά ο Τόλης Βοσκόπουλος
Συμμετέχει ζωντανή ορχήστρα υπό τη μουσική διεύθυνση του Αντώνη Γούναρη
Χορεύουν - συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά):
Άγγελος Αποστολίδης, Μάρκος Γιακουμόγλου, Ιωάννα Θεοδώρου, Γιάννης Λάφης,  Έμιλυ Λούμπα, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Βασίλης Πατεμτζής, Κατερίνα Πετρούτσου,  Μαριφίλια Σκλαβούνου, Κων/νος Φρίγγας.
Πρεμιέρα:  Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018
Διάρκεια: 2 ώρες και 30’ με διάλειμμα
Παραστάσεις:
Σάββατο: 20.00
Κυριακή:  19.00

Gazi Theater
Ιερά Οδός 7-13, Αθήνα 118 54
Τηλ: 213 0185040



«Χτυποκάρδια στο θρανίο» του Αλέκου Σακελάριου

Στο Θέατρο Ήβη από 25 Οκτωβρίου
Ο Λάκη Λαζόπουλος υπογράφει τη διασκευή και σκηνοθεσία της δημοφιλούς κωμωδίας που επιστρέφει 56 χρόνια μετά, ενώ την παράσταση θα συνοδέψει η πρωτότυπη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Στο ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη η Κατερίνα Γερονικολού και στο ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας. Σε ρόλους έκπληξη οι θρύλοι του ελληνικού κινηματογράφου Μάρω Κοντού, Νικος Γαλανός και ο Κώστας Βουτσας! Μαζί τους, η Σοφία Βογιατζάκη και  η Νίκη Παλληκαράκη. Όλοι γνωρίζουν και αγαπούν την ιστορία της μαθήτριας, που όταν μία μέρα είναι αδιάβαστη, προσποιείται την άρρωστη για να αποφύγει το σχολείο. Ο γιατρός που καλείται απ τους ανήσυχους γονείς της να την εξετάσει,  πείθεται να μην αποκαλύψει το ψέμα της, αλλά την ερωτεύεται και πολύ σύντομα παντρεύονται. Ο γάμος τους και ο μήνας του μέλιτος είναι ονειρικοί αλλά πολύ σύντομα η Λίζα νοσταλγεί το σχολείο και τις συμμαθήτριές της και έτσι  αποφασίζει να επιστρέψει κρυφά στα θρανία…  Στις 8 Δεκεμβρίου του 1962, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου "Κοτοπούλη", ενσαρκώνοντας τη Λίζα Πετροβασίλη σε μία κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου με τίτλο “Χτυποκάρδια στο Θρανίο”, και μουσική Μίμη Πλέσσα.  Το 1963 γυρίζεται η ομώνυμη ταινία, πλαισιωμένη από μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου γεμίζοντας ασφυκτικά τις κινηματογραφικές αίθουσες επί σειρά μηνών.
Η πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών που έχει μαγνητίσει τον ενδιαφέρον των θεατρόφιλων δίνει ραντεβού στο πρώτο κουδούνι της χρονιάς τον Οκτώβριο στο θέατρο ΗΒΗ.

Θέατρο ΗΒΗ
Σαρρή 27, Ψυρρή
Πληροφορίες- Κρατήσεις: 210-3216382 210- 3213112.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε όλες τις επώνυμες με μαγιό… και δεν πάθαμε πλάκα!!! - Πώς η ενημέρωση έγινε πασαρέλα λουόμενων κορασίδων;

«Βιοτεχνία Υαλικών» στο Θέατρο «Φούρνος»