Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2018

Παναγιώτα Παρασκευοπούλου: «Ο έρωτας είναι το μόνο φάρμακο που μπορεί να μας κάνει να ξεφύγουμε από τα προβλήματά μας»

Εικόνα
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μετάφραση και διερμηνεία στο Πανεπιστήμιο Marc Bloch του Στρασβούργου. Έχει εκδώσει ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο «Ο Σμουτς ταξιδεύει στην Πολιτεία του Μαγικού Κύκλου», δύο ποιητικά λευκώματα, «Grecia Salentina: το τραγούδι του Νότου» και «Ναύπλιο: η αυλή των χρωμάτων», καθώς και ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Μισή σελίδα ενοχές». 

Γιάννης Ρίτσος: «Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού»

Εικόνα
Πρεμιέρα Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 Το ελάχιστα παιγμένο κείμενο του Γιάννη Ρίτσου «Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού» ανεβαίνει στη σκηνή σε σκηνοθεσία κι ερμηνεία της Νάνας Παπαδάκη. Από τις 17 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή το Α Small Argo full of Art (δεύτερη σκηνή του Θεάτρου Αργώ) ανοίγει τις πόρτες του στην ποίηση της «Τέταρτης Διάστασης». Η ευεργετική γραφή του Ρίτσου, κάτω απ’ τον ίσκιο του σήμερα, για ένα πρόσωπο σε ένα σκηνικό οδοιπορικό στο φως και στο σκοτάδι.

«Σοφία σε θυμάμαι» στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς

Εικόνα
Από Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο Η ταραχώδης ζωή της Σοφία Βέμπο «της δικής μας Σοφίας», μέσα από δικές της διηγήσεις και νοσταλγικές αναπολήσεις, πλήρως τεκμηριωμένες, σε κείμενα της Τάνιας Χαροκόπου και σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, θα ζωντανέψει επί σκηνής, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, από την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, σαράντα χρόνια μετά το τελευταίο της ταξίδι...

«Diavol Kommandant» στο θέατρο Λύχνος

Εικόνα
Έως 1η Απριλίου Η καυστική κωμωδία «Diavol Kommandant», σε κείμενο της Μαριάννας Κυριακάκη, σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου & μουσική Σταμάτη Χρήστου.

«Λέλα Καραγιάννη - Η Μάνα της Αντίστασης» στο Διάχρονο θέατρο

Εικόνα
Η  «Λέλα Καραγιάννη - Η Μάνα της Αντίστασης», ο συγκλονιστικός μονόλογος του Γιώργου Α. Χριστοδούλου εμπνευσμένος από τη ζωή της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη και μεγάλη επιτυχία για δύο συνεχόμενες σεζόν, συνεχίζει για τρίτη χρονιά από την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 και κάθε Παρασκευή στις 9:00μμ, μόνο για 10 παραστάσεις, στο «Διάχρονο Θέατρο» (Πυθέου 50-52, Νέος Κόσμος, τηλ: 210-7233.229).

Ξεχωριστά κοσμήματα και πολύτιμες συμβουλές από την Εβελίνα Παπαντωνίου

Εικόνα
H  σχεδιάστρια κοσμημάτων και μοντέλο Εβελίνα Παπαντωνίου εργάζεται στο χώρο της μόδας πολλά χρόνια. 

Ποιους είδαμε στο κάλεσμα του «Mayor»;

Εικόνα
Ένα λαμπερό πάρτι έγινε πριν από λίγες μέρες στο « Mayor » με καλεσμένους καλλιτέχνες και ανθρώπους από το χώρο της μόδας. 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα... «Σώμα σε 64 κινήσεις» στο Σύγχρονο Θέατρο

Εικόνα
14, 15, 21 & 22 Φεβρουαρίου 2018 στις 21.15 Οι Svalbard Company για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μια από τις σημαντικότερες ομάδες σωματικού θεάτρου και σύγχρονου τσίρκου της Ευρώπης, άρτι αφιχθείσα από το Fringe Festival του Εδιμβούργου, συμπράττει με την ελληνίδα χορογράφο Μαρία Λάππα για να παρουσιάσουν, μαζί με 4 Έλληνες Performers , την παράσταση «Σώμα σε 64 κινήσεις» με την υποστήριξη του ιδρύματος ΝΕΟΝ.

«Σκακιστική ιστορία» στον Πολυχώρο Αίτιον

Εικόνα
Από την Κυριακή 28 Ιανουαρίου «Κάθε κύμα, άσχετα από το πόσο ψηλά και ορμητικά βρυχάται, θα καταρρεύσει μέσα του» Στέφαν Τσβάιχ

Ο Κώστας Φραγκολιάς στο «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή…»

Εικόνα
Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας, μετά μία τεράστια καλοκαιρινή εισπρακτική επιτυχία, συνεχίζει για 10ο και τελευταίο Χρόνο και αυτό το χειμώνα στο θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης. 

Επίσημη πρεμιέρα «Ο Δίας …ξαναγύρισε»

Εικόνα
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Ο Δίας… ξαναγύρισε» του Άγγελου Μοσχονά, στο θέατρο Αλκμήνη, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου.

«Ερωτόκριτος» στον Πολυχώρο Διέλευσις

Εικόνα
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 21:00 ο «Ερωτόκριτος», μια αφηγηματική μουσική παράσταση βασισμένη στο Ποιητικό έργο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Βιβλίο: «Ιδιοφυΐα και Τρέλα. Βαν Γκογκ, Χαλεπάς»

Εικόνα
Η πολιτιστική εταιρεία ΛΑΒΡΥΣ, στα πλαίσια της έκθεσης Van Gogh Alive - The Experience που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέχρι τις 4 Μαρτίου, κυκλοφορεί το βιβλίο του καθηγητή - ιστορικού τέχνης, κυρίου Μάνου Στεφανίδη με τίτλο «Ιδιοφυΐα και Τρέλα. Βαν Γκογκ, Χαλεπάς».

«Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω»

Εικόνα
Από την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 21:00 στην Αθηναϊδα Η παράσταση «Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» αφού παίχτηκε στο Athens Comedy  Festival , στο πρώτο Comedy Festival στην Αλεξανδρούπολη, στο θέατρο act στην Πάτρα και στο θέατρο Άβατον στην Αθήνα και αφού έκανε περιοδεία σε Ηράκλειο, Χανιά, Ναύπακτο, Νάξο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και Αίγινα, επιστρέφει στην Αθήνα, κάθε Τετάρτη στην Μουσική-Θεατρική σκηνή του Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναΐς.

«Duende [το πνεύμα της Γης]» στο Θέατρο Τέχνης

Εικόνα
Πρεμιέρα 24 Ιανουαρίου 2018 Για να βρούμε το «Ντουέντε δεν υπάρχει τίποτε να μας βοηθήσει. Ούτε χάρτης, ούτε «σωστοί τρόποι». Το μόνο που ξέρουμε είναι πως καίει το αίμα σαν κοπανιστό γυαλί, πως εξαντλεί, πως σβήνει τη γλυκιά γεωμετρία που μάθαμε, πως κλωτσάει όλα τα στυλ.

«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» στο Πόλη Θέατρο

Εικόνα
Από αρχές Φεβρουαρίου «Ο αιώνιος μύθος του δημιουργού που ερωτεύεται το δημιούργημα του…!» Η ερωτική κωμωδία «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» ανεβαίνει στο Πόλη Θέατρο από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, στις αρχές Φεβρουαρίου 2018. 

Επίσημη πρεμιέρα για την «Miss Julia» στο Θέατρο ΠΚ

Εικόνα
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης « Miss Julia » στο Θέατρο ΠΚ, σε σκηνοθεσία του Εμμάνουελ Μανιού και μετάφραση της Δήμητρας Ζακυνθηνού. 

Τα λαμπερά Γενέθλια του Γιώργου Θεοφάνους

Εικόνα
Πριν από λίγες μέρες ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους έζησε μία ξεχωριστή μέρα… Γιόρτασε τα γενέθλιά του για τα 50 χρόνια του ανάμεσα σε αγαπημένους φίλους και συνεργάτες που βρέθηκαν στο νυχτερινό μαγαζί « Mask » στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης για να του ευχηθούν τα «Χρόνια πολλά».

Αναστασία Έδεν & Άρης Βλάχος: «Ερμηνείες Γυμνές στον Ιανό»

Εικόνα
Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Αναστασία Έδεν μαζί με το συνθέτη Άρη Βλάχο σε μία μοναδική μουσική παράσταση, στην σκηνή του Ιανού. Η ξεχωριστή φωνή της Αναστασίας Έδεν υπό τις αρμονίες του πιάνου και τα ηχοχρώματα του τσελίστα Σταύρου Παργινού,σε μία νέα μουσική πρόταση που επιμελήθηκε ο Άρης Βλάχος.

«Αμφιβολία» στο θέατρο Ροές

Εικόνα
Πρεμιέρα 7 Φεβρουαρίου 2018 Δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας. Αλλά για κάποιον, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Το βραβευμένο με Πούλιτζερ (2005) θεατρικό κείμενο του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ «Αμφιβολία» παρουσιάζει η εταιρεία Λυκόφως από τις 31 Ιανουαρίου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη. Πρωταγωνιστούν η Ρούλα Πατεράκη, ο Νίκος Κουρής, η Λίλα Μπακλέση και η Πηνελόπη Μαρκοπούλου. Η Αμφιβολία, που έγινε ταινία το 2008 με την Μέριλ Στριπ και τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν με 44 υποψηφιότητες για βραβεία ανεβαίνει στο θέατρο Ροές.

«Κάλλας: Η Ζωή μου, η Τέχνη μου» στο Θέατρο Αργώ

Εικόνα
Τα σημαντικότερα γεγονότα και συναισθήματα της απόλυτης ντίβας της όπερας που έδωσε τα πάντα στη μουσική και στο κοινό της, ζωντανεύουν μέσα από τη μουσική θεατρική παράσταση «Κάλλας: Η Ζωή μου, η Τέχνη μου» στο Θέατρο Αργώ, Δευτέρα και Τρίτη από 22 Ιανουαρίου για έξι (6) μόνο παραστάσεις, με τη σκηνοθετική υπογραφή της διακεκριμένης Ελληνίδας υψιφώνου, Τζένης Δριβάλα.

Μάρα Χωματίδη: «Φόνος με ενδεχόμενο βλακείας»

Εικόνα
Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Μάρας Χωματίδη κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διάπλαση…

Στον μαγικό κόσμο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Εικόνα
Ένας σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης του ελληνικού θεάτρου, ο Άρης Ρέτσος, αφού μας αποκάλυψε τον ηχητικό πλούτο των Τραγωδιών του Αισχύλου και του Σοφοκλή στο Αρχαίο Δράμα, βάζει στο στόμα του τις ποικίλες λέξεις του Παπαδιαμάντη, τις ζεσταίνει στον λόγο του και τις αφήνει να πετάξουν στο μισοσκόταδο του θεάτρου. Παρουσιάζει (σε νέο κύκλο παραστάσεων) τα Αθηναϊκά Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο ξεπεσμένος Δερβίσης» και «Ο Αειπλάνητος», το Σάββατο 20/1/2018 και ώρα 19.00, στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια» (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, τηλ: 2108673655).

«Καραγκιόζης» στον κινηματογράφο «Άτταλος»

Εικόνα
Θυμάμαι τα παιδικά χρόνια στα Γιάννινα όταν περιμέναμε πώς και πώς να έρθει η Κυριακή για να πάμε στον παραλίμνιο και να δούμε «Καραγκιόζη». Το λαϊκό αυτό θέαμα που εντυπωσιάζει παιδιά και μεγάλους είναι σημαντικό να υπάρχει και στις μέρες μας. Ο Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής, λοιπόν, στήνει τον μπερντέ του «Καραγκιόζη» στον κινηματογράφο «Άτταλος» της Νέας Σμύρνης.

Σεμινάριο δημιουργικής γραφής από τον Αλέξη Σταμάτη

Εικόνα
Ο Αλέξης Σταμάτης είναι ένας σύγχρονος πολυβραβευμένος Έλληνας λογοτέχνης με 25 βιβλία στο ενεργητικό του, μεταφρασμένος σε 8 γλώσσες, με 7 χρόνια εμπειρία στη διδασκαλία Δημιουργικής Γραφής. Μαθητές του έχουν έως τώρα εκδώσει 16 βιβλία σε γνωστούς εκδοτικούς οίκους (Εκδόσεις Λιβάνη, Οδός Πάνος, Ιωλκός, Αιώρα κ.α.)

Μανώλης Καζαμίας: «Όταν ο άνθρωπος μεγαλώνει δεν προηγείται η σεξουαλικότητά του, αλλά οι ανάγκες και τα συναισθήματα»

Εικόνα
Ανήσυχος ως καλλιτέχνης, ο Μανώλης Καζαμίας φέτος τολμά να υποδυθεί μία ηλικιωμένη γυναίκα, τη Μαρίνα, στο θεατρικό έργο του Άντον Τσέχωφ «Θείος Βάνιας» που παίζεται στο θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου. Το laflink . blogspot . com συνάντησε τον ηθοποιό και μας μίλησε για την εμπειρία του σε αυτό το ρόλο, αλλά και για τις δυσκολίες που συνάντησε χτίζοντας το ρόλο. 

«Χειραγώγηση του Νου» στον πολυχώρο Vault

Εικόνα
O Master Illusionist Κωνσταντίνος Σιουρούνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη «Χειραγώγηση του Νου». Μια διαδραστική παράσταση όπου πρωταγωνιστής είσαι εσύ! Από την Κυριακή 28 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, κάθε Κυριακή στις 21:15 στον Πολυχώρο VAULT. Αυστηρώς Ακατάλληλη για Ανηλίκους!

Κριτική της παράστασης: «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού, η Διάφανη»

Εικόνα
Στο θέατρο Vault Theater Plus παίζεται η παράσταση «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού, η Διάφανη» σε κείμενο – σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη.

οper(ο) Orpheus στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Εικόνα
Μια εικαστική παράσταση μουσικού θεάτρου που βασίζεται στον μύθο του Ορφέα και την ποίηση του Τ. Σ. Έλιοτ ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 25 Ιανουαρίου και για έξι μόνο παραστάσεις. 

Η ταινία ΔΕΝ κυκλοφόρησε…

Εικόνα
Γράφει ο Σπύρος Δευτεραίος Βούλγαρης και Σμαραγδής ξεπέρασαν τα 200.000 εισιτήρια. Περιμένουμε το «1968» του Μπουλμέτη, το δεύτερο μέρος του «Bachelor» πηγαίνει ικανοποιητικά από εισιτήρια και μέτρια προς συμπαθητικά κινήθηκε η «Τζαμάικα»… Κάτι άλλο;

«Ένας μήνας στην εξοχή» στο Θέατρο Διάχρονο

Εικόνα
Πρεμιέρα 12/1/2017 Το αριστούργημα του Ρώσου μυθιστοριογράφου, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Ιβάν Τουργκένιεφ «Ένας μήνας στην εξοχή» παρουσιάζει φέτος το Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη.  Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση από το πρωτότυπο του Ιβάν Ντοντακόφ.

«Kάθε Πέμπτη, κύριε Νιάρχο» στο Θέατρο Σταθμός

Εικόνα
Την Πέμπτη 11.01.2018 στις 19.00, ο Θανάσης Νιάρχος, στο πλαίσιο των συζητήσεων με διακεκριμένους ανθρώπους των γραμμάτων και των Τεχνών, έχει καλεσμένη του την καταξιωμένη βυζαντινολόγο-ιστορικό Ελένη Αρβελέρ σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση.

«Τo πορφυρό νησί» στο Θέατρο Άλφα - Ιδέα

Εικόνα
Μια πολιτική αλληγορία, αλλά μην το πείτε στον πατερούλη Στάλιν Από την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου στην Αθήνα (Θέατρο Άλφα - Ιδέα) και από τα μέσα Απριλίου στην Κοζάνη (Αίθουσα Τέχνης).

13η συζήτηση για «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου: Συζήτηση 13η. Καλεσμένος ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

Εικόνα
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο  Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Στη 13η συζήτηση για το έργο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, καλεσμένος είναι ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης.

«Οι καρέκλες»: στο Θέατρο Εκστάν

Εικόνα
Για δεύτερη χρονιά «Οι καρέκλες» του Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Ζαν-Πωλ Ντενιζόν, στο Θέατρο Εκστάν στα Πατήσια. Ο συγγραφέας των μικρών θεάτρων Ιονέσκο επιστρέφει στο μικρό θέατρο Εκστάν. Το γέλιο, φως στο σκοτάδι… Από το κωμικό στο τραγικό…

Κέφι χωρίς τέλος στο «Mayor» – Ποιους είδαμε;

Εικόνα
Το κολωνακιώτικο στέκι συνεχίζει σε γιορτινούς ρυθμούς, με αστείρευτο κέφι και λαμπερά πρόσωπα να δίνουν το «παρών» καθημερινά. 

Το «Cabaret» έρχεται στο Παλλάς: πρεμιέρα 3 Φεβρουαρίου 2018

Εικόνα
Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Cabaret» που σφράγισε την ιστορία των μιούζικαλ, όχι μόνο στο χώρο του θεάτρου αλλά και του σινεμά ανεβαίνει από 03.02.2018 στο Παλλάς σε παραγωγή Θεατρικών Σκηνών.

Μαρία Φαραντούρη - Έλλη Πασπαλά: «Τα τραγούδια κύκλους κάνουν»

Εικόνα
Δυο σπουδαίες τραγουδίστριες, με κοινή αγάπη στο ελληνικό αλλά και ξένο τραγούδι, ξανασυναντιούνται μετά από χρόνια, αυτήν τη φορά στην σκηνή του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός για να «ζεστάνουν» τις κρύες νύχτες του Γενάρη… Στις 20 και 27 Ιανουαρίου στις 21.00 μ.μ.. Μαζί τους οι μουσικοί Τάκης Φαραζής στο πιάνο και David Lynch στα πνευστά και κρουστά

«Το Κάλεσμα της Λορίν»: παράταση παραστάσεων έως 14 Ιανουαρίου

Εικόνα
Σε παράταση παραστάσεων προχωρά μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 λόγω της συνεχώς αυξανόμενης προσέλευσης του κοινού, «Το Κάλεσμα της Λορίν» της Παλόμα Πεδρέρο σε σκηνοθεσία Φένιας Αποστόλου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.30, στο Small Argo full of Art.

«Γρανάδα» στο Από Μηχανής Θέατρο

Εικόνα
Από την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 «Ήμουν σίγουρος πως κάποια στιγμή θα σε συναντούσα. Και πως θα μας κοβόταν και των δύο η ανάσα» Η E ταιρεία Θεάτρου Sforaris παρουσιάζει από την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο Από Μηχανής Θέατρο, το νέο θεατρικό έργο του Γιάννη Καλαβριανού, «Γρανάδα», σε σκηνοθεσία του ίδιου.

«Η φόνισσα» για τρεις ακόμη παραστάσεις στο Αλκμήνη

Εικόνα
«Η φόνισσα» μετά τη μεγάλη προσέλευση και την απαίτηση σας θα συνεχίσει να συγκινεί για 3 ακόμα παραστάσεις. Κυριακή 14, 21, 28 Ιανουαρίου   στο Θέατρο Αλκμήνη   στις 20:15.

«Άμλετ» στο Θέατρο Άνεσις

Εικόνα
Διάρκεια παραστάσεων έως τo τέλoς Ιανουαρίου «Θ εέ μου! Πόσο έρημος είναι αυτός ο κόσμος; Γεννάει μόνο και σαπίζει. Συνέχεια γεννάει και σαπίζει.  Όλα είναι μάταια. Αυτός ο κόσμος πρέπει να εξαφανιστεί. Να βουλιάξει » Άμλετ

Σειρά συζητήσεων για την παράσταση «Ο Ξένος»: καλεσμένος ο Φιλήμονας Πατσάκης

Εικόνα
Συζήτηση 5η την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 Ο   «Ξένος»,   του   Αλμπέρ Καμύ, συνεχίζεται   με μεγάλη επιτυχία   στο θέατρο   «Από Μηχανής»   κάθε   Δευτέρα   & Τρίτη στις 21:00,   σε σκηνοθεσία   Δημήτρη Τσιάμη, με   τους   Γεράσιμο Μιχελή,   Κλεοπάτρα Μάρκου,   Μιχάλη Οικονόμου   (κάθε Τρίτη) και   Μιχάλη Βαλάσογλου   (κάθε Δευτέρα).

«Ανώνυμος αποστολέας»: νέα διανομή ηθοποιών και μουσικών

Εικόνα
Μέχρι 23 Ιανουαρίου Στο Θέατρο ΠΚ συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις του νέου έργου του Γιάννη Βασιλακόπουλου «Ανώνυμος αποστολέας», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Κωνσταντόπουλου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, μέχρι την Τρίτη 23 Ιανουαρίου.

«Κοκτέιλ» στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα

Εικόνα
Η Έλλη Καμπίτση, η Αθηνά Μουστάκα και η Κατερίνα Κυβετού παρέα με τους μουσικούς Κώστα Λώλο και Ηλία Βαμβακούση σας προσκαλούν σε ένα σουρεαλιστικό ακουστικό Live στο φουαγιέ του θεάτρου Άλφα.Ιδέα την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στις 21:00.

Παράταση επιτυχίας για τη «Φονική παγίδα»

Εικόνα
Παράταση επιτυχίας για τη «Φονική παγίδα» Μετά μια επιτυχημένη σεζόν με sold out παραστάσεις στο Αγγέλων Βήμα το διάσημο θρίλερ-κωμωδία «Φονική Παγίδα» ( Deathtrap ), σε σκηνοθεσία Γιάννη Λασπιά, παρατείνεται με επιτυχία στο πλαίσιο της θεματικής του θεάτρου «Ζούμε την Ανατροπή!» με τον Αντώνη Λουδάρο στο ρόλο του Sidney Bruhl , την Τζένη Μπότση στο ρόλο της Myra Bruhl , τον Γιάννη Κουκουράκη στο ρόλο του Clifford Anderson και τον Αργύρη Γκαγκάνη στο ρόλο του Porter Milgrim . Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 Στο ρόλο της πνευματίστριας Helga Ten Dorp, η Αλεξάνδρα Παντελάκη.

«Ράφτης Κυριών»: παράταση έως 13 Φεβρουαρίου

Εικόνα
Στο Από Μηχανής Θέατρο παρατείνονται, λόγω επιτυχίας, μέχρι την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου οι παραστάσεις της σπαρταριστής κωμωδίας καταστάσεων του Ζωρζ Φεντώ, «Ράφτης Κυριών», σε σκηνοθεσία και μετάφραση Δημήτρη Μυλωνά. Στον ρόλο του Μουλινό, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

«Γιοσίρου Γιαμαγκούσι»: παράταση παραστάσεων έως 27 Ιανουαρίου

Εικόνα
Μετά μια επιτυχημένη σεζόν, με sold out παραστάσεις στο Vault και τη συμμετοχή της στο Bob Theater Festival υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Αθηνών, ο «Γιοσίρου Γιαμαγκούσι» των Lorem Ipsum συνεχίζει την πορεία του στον Πολυχώρο Vault για 2η χρονιά, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15, ως το Σάββατο 27 Ιανουαρίου. Μια μαύρη κωμωδία, αν και κανονικά τίποτα από αυτά που λέγονται δεν θα έπρεπε να προκαλούν γέλιο…

«Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ»: παράταση παραστάσεων μέχρι 25 Φεβρουαρίου

Εικόνα
Στο Θέατρο Μεταξουργείο παρατείνονται λόγω μεγάλης επιτυχίας μέχρι την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου οι παραστάσεις του αριστουργήματος του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τους Άκι Βλουτή, Δήμητρα Χατούπη, Σαράντο Γεωγλερή, Αντωνίνα Βλουτή.

Το Θέατρο Τέχνης γνωρίζεται με το κοινό του: Ανοιχτή συζήτηση μετά την παράσταση «Αριάγνη»

Εικόνα
«Ουτοπία: μια απαγορευμένη λέξη;» Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στις 11 μ.μ. – μετά το τέλος της παράστασης  «Αριάγνη» στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στην σκηνή της Φρυνίχου- εκκινώντας από το κείμενο του Τσίρκα και την ίδια την παράσταση, θα επιχειρήσουμε στο πλαίσιο της δράσης «Το Θέατρο Τέχνης γνωρίζεται με το κοινό του» να διερευνήσουμε το περιεχόμενο του όρου «ουτοπία». 

«Αηδία» στον Πολυχώρο Vault

Εικόνα
Αηδία (αποστροφή, περιφρόνηση, δυσφορία, απέχθεια, σιχασιά, φρίκη, βδελυγμία) Με την «Αηδία» συνεχίζεται τo Φωτογραφικό Project Feelings που διοργανώνει αυτή τη σεζόν ο Πολυχώρος Vault, μετά το περσινό Seven (που βασιζότανε στα 7 θανάσιμα αμαρτήματα). Η έκθεση θα έχει διάρκεια 8 ημέρες, από την Δευτέρα 8 έως την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.