Ξεχωριστά κοσμήματα και πολύτιμες συμβουλές από την Εβελίνα Παπαντωνίου

σχεδιάστρια κοσμημάτων και μοντέλο Εβελίνα Παπαντωνίου εργάζεται στο χώρο της μόδας πολλά χρόνια. 



Αφού κέρδισε στα Ελληνικά Καλλιστεία τον τίτλο Μις Ελλάδα το 2001-2002 και στο εξωτερικό 1ης Αναπληρωματικής Miss Universe 2001-2002, είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, να ανακαλύψει υπέροχα μέρη, να γνωρίσει διαφορετικές κουλτούρες, να συναντήσει δημιουργικούς ανθρώπους και να επιστρέψει στη χώρα μας γεμάτη εμπειρίες και με δημιουργική έμπνευση. Άλλωστε το πάθος για δημιουργία πάντοτε καθοδηγούσε τη ζωή της… 

Έκανε σπουδές Εσωτερικής Διακόσμησης και Γραφικών Τεχνών στη Σχολή Βακαλό, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό κοσμημάτων. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδιασμού κοσμημάτων στο Μουσείο Μπενάκη και στο Ινστιτούτο Sotheby's στο Λονδίνο. 


Από το 2014 απέκτησε τη δική της εταιρεία, την «Anileve», και έγινε το όνειρό της πραγματικότητα. 
Τον Νοέμβριο 2017 η «Anileve» ταξίδεψε στην Αμερική, καθώς παρουσιάστηκαν οι κολεξιόν κοσμημάτων της στο Museum of Arts and Design της Νέας Υόρκης. 
Η Εβελίνα Παπαντωνίου αποδέχθηκε με χαρά να μιλήσει στο laflink.blogspot.com και να μας δώσει συμβουλές για το πώς φοριούνται σωστά τα κοσμήματα, ενώ παράλληλα μας παρουσιάζει μερικές από τις πιο ξεχωριστές δημιουργίες κοσμημάτων της.   

Οι συμβουλές της Εβελίνας 

1.   Επενδύστε σε ένα κόσμημα διαχρονικό, διακριτικό και ευκολοφόρετο. Ένα κομμάτι που μπορείτε να φορέσετε σε κάθε περίσταση. Σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε ποτέ.



2.   Αποφύγετε τις υπερβολές. Συνδυάστε τα πιο εντυπωσιακά και ογκώδη κομμάτια με μίνιμαλ ντυσίματα ώστε να δοθεί έμφαση στο κόσμημα.
3.   Τολμήστε συνδυασμούς μετάλλων, όπως χρυσό, ασήμι και άλλων υλικών. Η ποικιλία, το mix nmatch, δίνει πιο ιδιαίτερο και μοδάτο χαρακτήρα στην εμφάνισή σας.
4.   Φορέστε τα πιο κλασικά και πολύτιμα κοσμήματά σας στην καθημερινότητα. Συνδυάστε ένα vintage κομμάτι, τις πέρλες σας ακόμη και πιο πολύτιμα κοσμήματά σας με ένα τζιν και ένα πουλόβερ ή t-shirt. Δεν χρειάζεται να περιμένετε την κατάλληλη περίσταση για να τα φορέσετε. Χαρείτε τα κάθε στιγμή.

5.   Προσοχή σε κάθε είδους σπρέι ή κρέμα που μπορεί να αλλοιώσει την υφή του κοσμήματος, αι απορρυπαντικά.
6.   Μεταποιήστε τα κοσμήματα που δεν σας εκφράζουν πια. Απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό (εργαστήριο, τεχνίτη) για να τα μετατρέψετε. Ή ακόμη αι να αντικαταστήσετε κάποια κομμάτια. Γιατί να μένουν σε κάποιο συρτάρι αφόρετα ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν;


Νάντια Καρβέλη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε όλες τις επώνυμες με μαγιό… και δεν πάθαμε πλάκα!!! - Πώς η ενημέρωση έγινε πασαρέλα λουόμενων κορασίδων;

«Βιοτεχνία Υαλικών» στο Θέατρο «Φούρνος»