Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2018

Μίνως Μάτσας: «Στη μουσική έχεις την ελευθερία να κάνεις ό,τι γουστάρεις, αρκεί να το κάνεις με γούστο»

Εικόνα
Αυτό το διάστημα ντύνει μουσικά τη θεατρική παράσταση «Ο Ηλίθιος» που βασίζεται στο έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και παίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο Μίνως Μάτσας όμως έχει στο βιογραφικό του σημαντικές συνεργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Η Sara Blaedel στην Αθήνα: τι μας δήλωσε

Εικόνα
Την Τρίτη 17 Απριλίου η «Βασίλισσα του αστυνομικού μυθιστορήματος» της Δανίας Sara Blaedel επισκέφθηκε την Αθήνα για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο «Αγνοούμενη» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. 

«Σαλώμη» στο Εθνικό Θέατρο

Εικόνα
Ο αισθησιακός χορός του Flamenco σε συνδυασμό με τη σύγχρονη μουσική διεγείρει τις αισθήσεις και ενεργοποιεί τη φαντασία. 4-27 Μαϊου στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».

«Το Φιντανάκι» στο Θέατρο Χυτήριο

Εικόνα
Το κλασικό έργο του Π. Χορν ζωντανεύει  και φέρνει άρωμα παλιάς Αθήνας στην αυλή του Θεάτρου Χυτήριο από 7 Μαΐου κάθε Δευτέρα & Τρίτη 19:30.

Βραβεία Χορν στον Γιάννη Νιάρο και Μερκούρη στην Ιωάννα Κολιοπούλου

Εικόνα
Το Εθνικό Θέατρο, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και όλοι οι συνεργάτες του χαίρονται από καρδιάς για τη βράβευση των δύο νέων ταλαντούχων ηθοποιών με τα βραβεία Μελίνα Μερκούρη & Δημήτρη Χόρν, της Ιωάννας Κολιοπούλου και του Γιάννη Νιάρρου, που πρωταγωνίστησαν στην ίδια παράσταση, στο «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη.

Αποκλειστικό: Πετρόπουλος – Κακλέας ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Κιβωτός

Εικόνα
Μία πολύκροτη συνεργασία ετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν. Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί σε κείμενο του Θοδωρή Πετρόπουλου και ανεβάζουν στην Κιβωτό μία παράσταση που θα συζητηθεί πολύ, τη "Συμμορία των πέντε". 

Έρχεται το νέο επεισόδιο του θεατρικού σίριαλ «Το βιβλίο του εαυτού μου» στο Bios

Εικόνα
Κεφάλαιο Ι – Παράδεισος Η θεατρική σειρά «Το βιβλίο του εαυτού μου» επιστρέφει με ένα καινούργιο επεισόδιο/κεφάλαιο, το Κεφάλαιο Ι – Παράδεισος στις 10 Μαΐου 2018 στο Bios .

Κριτική παράστασης: Ιούλιος Καίσαρ στο Θέατρο Τέχνης

Εικόνα
«Ο δειλός πεθαίνει πριν από το θάνατό του πολλές φορές. Ο άντρας ο γενναίος δοκιμάζει ένα θάνατο μονάχα. Από όσα θαύματα έχω ως τώρα ακούσει, το πιο περίεργο απ' όλα είναι για μένα το πώς φοβούνται οι άνθρωποι - ενώ ξέρουν πως ο θάνατος, που 'ναι τέλος βέβαιο για όλους, θα 'ρθει, σαν είναι η ώρα να 'ρθει». Ιούλιος Καίσαρας

Μαρία Καμάνη: «Όταν η κοινωνία δεινοπαθεί, η Τέχνη είναι εκεί για να πει κάτι διαφορετικό»

Εικόνα
Η Μαρία Καμάνη μπορεί να είναι νέα στο χώρο ωστόσο είναι μία πολύ ανήσυχη φύση… Δημιουργική και γεμάτη ενθουσιασμό υπηρετεί την Τέχνη κάνοντας σιγά σιγά τα όνειρά της πραγματικότητα. Αυτό το διάστημα σκηνοθετεί την παράσταση «Εσωτερικές ειδήσεις» βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Μάριου Ποντίκα. Με αφορμή αυτή την παράσταση κάναμε μία συζήτηση με τη Μαρία αγγίζοντας πολλά και ενδιαφέροντα θέματα…

«Η θυσία του Αβραάμ» στο Θέατρο Σταθμός

Εικόνα
«Η θρησκευτική πίστη ως ένα άλμα στο παράλογο» (Κίρκεγκωρ) «Η Θυσία του Αβραάμ» δραματοποιεί το γνωστό επεισόδιο της Παλαιάς Διαθήκης [Γένεσις ΚΒ΄], όπου ο Αβραάμ δέχεται την εντολή από τον Θεό να θυσιάσει τον γιο του Ισαάκ, θυσία που αναιρείται τελευταία στιγμή με θεϊκή παρέμβαση.

Ιούλιος Καίσαρ στο Θέατρο Τέχνης

Εικόνα
Κάθε φορά που τελειώνει μια γιορτή, μια άλλη γιορτή ξεκινά... Ιούλιος Καίσαρας. Ένας γενναιόδωρος στρατηλάτης. Ένας ποιητής πολιτικός. Περνάει τον Ρουβίκωνα. Ο κύβος ερρίφθη. Εξολοθρεύει τον Πομπήιο. Επιστρέφει στη Ρώμη. Άλλοι τον τιμούν ως θριαμβευτή. Άλλοι τον μάχονται ως μελλοντικό τύραννο.

Οι πρώτες εικόνες από τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου

Εικόνα
Πρεμιέρα 20 Απριλίου 2018 Η ψυχή η δική μου αγάπησε το δρόμο της φυγής και δώρο εγώ δεν έλαβα από τον ουρανό μία ψυχή κατάλληλη για τον αέρα της αυλής. Δεν έχω αυτές τις «αρετές» που οι εποχές απαιτούν γι’ αυτό και οι υποθέσεις μου δεν πρόκειται ποτέ να ευοδωθούν. Ειλικρίνεια κι ευθύτητα το μόνο τάλαντό μου και αγνοώ πώς γίνεται ο εμπαιγμός του ατόμου.

Η Στέλλα Κάλτσου φωτίζει στην Όπερα της Λισαβόνας

Εικόνα
Η καταξιωμένη σχεδιάστρια φωτισμών Στέλλα Κάλτσου συνεχίζει το ταξίδι της στις όπερες του εξωτερικού!