Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2018

«Μικρά τίποτα… μεγάλα κάτι» στο Θέατρο της Ημέρας

Εικόνα
Το Θέατρο της Ημέρας και η Ανδρομάχη Μοντζολή κλείνουν τη φετινή θεατρική περίοδο με την παράσταση «Μικρά Τίποτα… μεγάλα Κάτι». 

Ο χορός είναι η ζωή μου!

Εικόνα
Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Απριλίου Μια σπουδαία παραγωγή που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο έρχεται και στην Αθήνα. Ένα γκαλά μπαλέτου γεμάτο από τις αξεπέραστες κορυφαίες στιγμές των διάσημων παραστάσεων «Η λίμνη των κύκνων», «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Ζιζέλ», «Δον Κιχώτης», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» κ.ά.

Φιλίτσα Καλογεράκου: "Όλοι μας έχουμε ένα σκοτεινό εαυτό"

Εικόνα
Ένα μεγάλο στοίχημα βάζει φέτος η Φιλίτσα Καλογεράκου... Στην σκηνή του θεάτρου Μπέλλος υποδύεται τη Λένι Ρίφενσταλ, που έμεινε γνωστή ως η κινηματογραφίστρια του Χίτλερ. Η γνωστή ηθοποιός μας μιλάει για το ρόλο της, για την προσωπικότητα της Λένι Ρίφενσταλ και αποκαλύπτει πώς η ίδια την προσέγγισε...

"Ο Μισάνθρωπος" του Μολιέρου στο Σύγχρονο Θέατρο

Εικόνα
Πρεμιέρα 20 Απριλίου 2018 "Η ψυχή η δική μου αγάπησε το δρόμο της φυγής και δώρο εγώ δεν έλαβα από τον ουρανό μία ψυχή κατάλληλη για τον αέρα της αυλής. Δεν έχω αυτές τις «αρετές» που οι εποχές απαιτούν γι’ αυτό και οι υποθέσεις μου δεν πρόκειται ποτέ να ευοδωθούν. Ειλικρίνεια κι ευθύτητα το μόνο τάλαντό μου και αγνοώ πώς γίνεται ο εμπαιγμός του ατόμου".

Το Θέατρο Τέχνης γιορτάζει την παγκόσμια Ημέρα θεάτρου και καλεί το "Duende" να καταλάβει τις ψυχές όλων μας

Εικόνα
«…κατάπιε µονορούφι µια γεµάτη κούπα καθάγια, ένα κρασί από νερό φωτιάς, και κάθισε ξανά να τραγουδήσει - χωρίς φωνή, χωρίς ανάσα, χωρίς παιχνίδια και τσακίσµατα, µε το λαιµό να καίει σαν ηφαίστειο αλλά µε ντουέντε…»

Η Γλυκερία τραγουδά βυζαντινούς ύμνους & εγκώμια στην αίθουσα του Φ.Σ. "Παρνασσός"

Εικόνα
Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 21.00 Ένα μουσικό μυσταγωγικό ταξίδι, μια λυρική ενατένιση του Θείου Πάθους , με τη φωνή της Γλυκερίας στους ωραιότερους βυζαντινούς ύμνους των ημερών. 

Κριτική παράστασης: Το «Χελιδόνι» της ανθρωπιάς (και των μεγάλων ερμηνειών)

Εικόνα
Από τον Σπύρο Δευτεραίο Μία γυναίκα παίζει στο πιάνο μία μελωδία... Δίπλα της ένας νεαρός άνδρας προσπαθεί να τραγουδήσει... Έτσι ξεκινάει η παράσταση "Το χελιδόνι" που παίζεται αυτό το διάστημα στο –καλόγουστο- Μικρό Γκλόρια... 

Ανακοίνωση Παυλίνας Βερέμη

Εικόνα
Με συνοπτικές διαδικασίες ανακοινώθηκε η παύση μου από τη διεύθυνση της ΚΣΟΤ, την οποία υπηρέτησα επί δύο δεκαετίες με αμείωτο καλλιτεχνικό πάθος, κατάθεση γνώσης και ψυχής, πάντα σε συνεργασία με άξιους συνεργάτες.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: «Ο ηλίθιος» στην Κεντρική Σκηνή Δημήτρης Ροντήρης

Εικόνα
Πρεμιέρα Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 Ημείς μωροί διά Χριστόν, υμείς δε φρόνιμοι εν Χριστώ Προς Κορινθίους επιστολή Αποστόλου Παύλου (Α Κορινθίους 4,10 )

Ανακοίνωση Ακρόασης για παραγωγή στη Γερμανία

Εικόνα
Ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωστόπουλος αναζητά για τις ανάγκες της χειμερινής παραγωγής του Ελληνογερμανικού Θεάτρου στην Κολωνία ερμηνευτές και συγκεκριμένα: Άντρες, επαγγελματίες ηθοποιούς από 30 έως 45 ετών. 

Εθνικό θέατρο: Συνέβη στην Ελλάδα

Εικόνα
Στους δύο αιώνες του νεοελληνικού κράτους, οι επιλογές μας σε κρίσιμες στιγμές καθόρισαν την πορεία μας μέχρι σήμερα. Επηρέασαν τη μορφή της ζωής μας με τρόπους που ίσως δεν τους αναλογιζόμαστε. 

Ακρόαση στο Εθνικό Θέατρο

Εικόνα
Το Εθνικό Θέατρο για τις ανάγκες της παιδικής παράστασης που θα ανέβει τη χειμερινή περίοδο 2018-2019 σε σκηνοθεσία   Σοφίας Βγενοπούλου αναζητά ερμηνευτές και συγκεκριμένα: γυναίκες και άντρες ηλικίας 25-40 ετών   επαγγελματίες ηθοποιούς.

Η χρονιά που βραβεύεται η gay θεματολογία

Εικόνα
Από τον Σπύρο Δευτεραίο Η χρονιά που βραβεύεται η gay θεματολογία Το όχι και τόσο αναμενόμενο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης –ή μη αγγλόφωνης που είναι το πιο σωστό- στη «Φανταστική γυναίκα» από τη Χιλή, σε συνδυασμό με το αντίστοιχο σεναριακής προσαρμογής στον Τζεϊμς Άιβορι και στο «Να με φωνάζεις με το όνομά σου», σηματοδοτεί την αποδοχή της gay θεματολογίας στα κινηματογραφικά μεγάλα σαλόνια, από την στιγμή που υπάρχουν και καλές ταινίες. 

Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο

Εικόνα
Από Κυριακή 11 Μαρτίου έως Δευτέρα 4 Ιουνίου Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά χάρη στο τριετές Πρόγραμμα Δημιουργία και καθιέρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά του Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» (2018-2020), επιμένοντας σε μια κοινωνική πολιτική η οποία θέλει ένα θέατρο ανοιχτό στην κοινωνία, στον πολίτη της ευρύτερης περιφέρειας του και όχι μόνο, ανοίγει τις πόρτες του στο μεγάλο κοινό κάθε ηλικίας και κάνει ένα πρώτο και ουσιαστικό βήμα για τη θεατρική εκπαίδευση. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Γκάτσος που αγάπησα»

Εικόνα
Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Γκάτσος που αγάπησα», το αφιέρωμα που αγαπήθηκε ιδιαίτερα για δυο σεζόν, τίμησε με την παρουσία του, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στον ΦΣ «Παρνασσός», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Εσωτερικές Ειδήσεις» στο Θέατρο Χυτήριο

Εικόνα
Πρεμιέρα 18 Μαρτίου 2018 Για όσους δεν το είδαν πέρυσι, είναι μία παράσταση που συστήνουμε. Φέτος επιστρέφει στο Θέατρο Χυτήριο, ανανεωμένο. Μία παράσταση που καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα με χιούμορ, χωρίς όμως να παραλείπει να τονίσει την τραγικότητα αλλά και την επιφανειακή αντιμετώπιση των πραγμάτων από τον Νεοέλληνα.

«All of me» στον Πολυχώρο Αθηναΐς

Εικόνα
Για 4 μόνο παραστάσεις Το Μιούζικαλ Τσέπης παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «All Of Me» στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς - Μουσική Θεατρική Σκηνή, για 4 μόνο παραστάσεις, κάθε Τρίτη από τις 27 Μαρτίου μέχρι τις 17 Απριλίου. Ένα ταξίδι στη ζωή της μεγάλης τραγουδίστριας της τζαζ, Billie Holiday (Μπίλι Χόλιντεϊ).

Σημειώσεις μιας κατεστραμμένης ζωής: Το χέρι…

Εικόνα
Το χέρι που σε χάιδευε μικρό και σου γνώριζε τον κόσμο… Εκείνο που έπαιρνε τον πόνο, σταματούσε τη λύπη…

Oscar… we have problem

Εικόνα
Από τον Σπύρο Δευτεραίο Η πιο αρνητική τηλεθέαση και τις πταίει; Μετά τους λόγους, τα βραβεία, τους νικητές και τους ηττημένους, ήρθε και η λυπητερή... Και τα Όσκαρ γίνανε… Sunday live(!), Μποτρίνι και ό,τι πιο αποτυχημένο έχει να επιδείξει η φετινή εγχώρια τηλεοπτική μας παραγωγή.

Ο «Καναδάς» βρίσκεται στην Κυψέλη!!!

Εικόνα
Η Μαριτίνα Πάσσαρη επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι και αυτήν τη φορά εμπνέεται από τον γυναικείο κόσμο της βραβευμένης με Νόμπελ το 2013 καναδής συγγραφέως -την αποκαλούν Τσέχωφ του Καναδά- Άλις Μονρό.

«Η αγάπη άργησε μια μέρα»: ειδική τιμή στις γυναίκες για την Ημέρα της Γυναίκας

Εικόνα
Το Θέατρο Αργώ και η παράσταση «Η αγάπη άργησε μια μέρα» γιορτάζουν την Ημέρα της Γυναίκας. Το συγκλονιστικό έργο της Λιλής Ζωγράφου, που σκηνοθετεί ο Ένκε Φεζολλάρι και του οποίου ο θίασος αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες ηθοποιούς, καταγγέλλει την γυναικεία υποδούλωση στην πατρική και στη συνέχεια στη συζυγική εξουσία. 

«Μάνα Εκάβη» στο θέατρο Αλκμήνη

Εικόνα
Από Πέμπτη 1 Μαρτίου Οι «Τρωάδες» και η «Εκάβη» του Ευριπίδη είναι ό,τι πιο πλήρες έχει γραφτεί στο θέατρο για τη μοίρα του ηττημένου στον πόλεμο, την προσπάθειά του να διαχειριστεί τον πόνο του, την απώλεια της ανθρώπινης ζωής και την υπαρξιακή αγωνία του για τη συνέχεια της ζωής και της πολιτιστικής του μνήμης.

«Άμλετ Οργή» στο A Small Argo full of Art

Εικόνα
Από 12 Μαρτίου Το εμβληματικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Άμλετ» παρουσιάζεται στην σκηνή με έναν ηθοποιό αλλά με όλα τα πρόσωπα του έργου, σε διασκευή, σκηνοθεσία και ερμηνεία Λάζαρου Γεωργακόπουλου, από 12 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Small Argo full of Art.

«Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα» στο Θέατρο Σταθμός

Εικόνα
Πρεμιέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 Από την Αναγνωστάκη στην Κιτσοπούλου. Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Η Παρέλαση», που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς και περιόδευσε σε Αθήνα και διάφορες πόλεις της Ελλάδας, οι This Famous Tiny Circus καταδύονται στον γλαφυρό και ανατρεπτικό κόσμο της Λένας Κιτσοπούλου.

ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων: «Anacarbit-Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο»

Εικόνα
12 και 13 Μαρτίου στην Αθήνα στο Θέατρο «Αθηνά» Μετά την επιτυχία που γνώρισε στα Γιάννινα η θεατρική παράσταση «Anacarbit - Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο» που ανεβάζει η Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ταξιδεύει στην Αθήνα.

«Λένι Ρίφενσταλ» στο Θέατρο Μπέλλος

Εικόνα
Το θέατρο Μπέλλος παρουσιάζει από την Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 21:15, και κάθε Κυριακή έως την 1η Απριλίου τον μονόλογο του Άγγελου Ανδρεόπουλου «Λένι Ρίφενσταλ».

Μία τηλεόραση "παγωμένη" και ο πολιτισμός εξοστρακισμένος

Εικόνα
Τη φετινή σεζόν στον τηλεοπτικό χώρο επικρατεί μεγάλη αναταραχή. Κάτι τα νούμερα που δεν κάθονται, κάτι ή αδιαφορία του κοινού για προγράμματα που -κατά την άποψη των τηλεορασανθρώπων- αποτελούν πετυχημένη συνταγή, γεννούν έντονο προβληματισμό για το μέλλον της μικρής οθόνης, ενώ προκύπτει και το ερώτημα: τι φταίει;

Ladybird - Πασχαλίτσα

Εικόνα
Κριτική ταινίας από τον Σπύρο Δευτεραίο Εφηβεία (υποψήφια) για Όσκαρ Έφηβη στη σημερινή Αμερική τραβάει ζόρια… Ο πρώτος –πιθανός- έρωτας, το μέλλον που το ονειρεύεται μεγαλοπρεπές, αλλά έχει το γνώθι σαυτόν και ξέρει ότι δεν έχει τα credits γι΄ αυτό.

Το Εθνικό Θέατρο τιμά τον Γιώργο Πάτσα

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, με την είδηση του θανάτου του εκλεκτού σκηνογράφου και ενδυματολόγου Γιώργου Πάτσα, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια ενός δημιουργικού πνεύματος.

«...Για να ψοφήσουν οι πρωταγωνιστές» στο Θέατρο 104

Εικόνα
Από 24 Φεβρουαρίου έως 1η Απριλίου Η μαύρη κωμωδία του βραβευμένου συγγραφέα Γκαμπριέλ Καλντερόν ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο 104, σε μετάφραση Δημήτρη Ψαρρά και σκηνοθεσία Πάνου Κούγια.

«Ιούλιος Καίσαρ» στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Εικόνα
Πρεμιέρα 12 Απριλίου 2018 Κάθε φορά που τελειώνει μια γιορτή, μια άλλη γιορτή να έρθει ξεκινά. Ιούλιος Καίσαρας. Ένας γενναιόδωρος στρατηλάτης. Ένας ποιητής πολιτικός. Περνάει τον Ρουβίκωνα. Ο κύβος ερρίφθη. Εξολοθρεύει τον Πομπήιο. Επιστρέφει στη Ρώμη. 

«O ξεπεσμένος δερβίσης» στην Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Εικόνα
Πρεμιέρα 3 Απριλίου 2018 Ένα σύγχρονο τζαζ κουιντέτο αναβιώνει τις διαδοχικές εντυπώσεις - ατμόσφαιρες του αριστουργηματικού αθηναϊκού διηγήματος του Α. Παπαδιαμάντη.

Η Φωτεινή Δάρρα ερμηνεύει Τζένη Βάνου στο Παλλάς

Εικόνα
Μετά τη sold ουt παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε, έρχεται στο θέατρο Παλλάς για να εντυπωσιάσει το αθηναϊκό κοινό!

«Baby» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Εικόνα
2- 25 Μαρτίου 2018 Η Έλεν και ο Τζον Ντίνγκλμπερι, ένα νεαρό ζευγάρι, φέρνουν το μωρό τους από την κλινική και αποφασίζουν το φύλο του εν μέσω διαπληκτισμών και αυθαίρετων θεωριών. Μεγαλώνουν το παιδί τους, με το όνομα Νταίζη, με θηλυκά πρότυπα, μέσα σε ένα κλίμα ανωριμότητας, διαστρέβλωσης, εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων. 

«Ο Γλάρος» στο Θέατρο Τέχνης - Υπόγειο

Εικόνα
Πρεμιέρα 12 Απριλίου 2018 Ο Δάσκαλος θέλει τη Μάσα που κυνηγάει τον Τρέλπιεφ, ο οποίος είναι ερωτευμένος με τη Νίνα αλλά εκείνη ερωτεύεται τον Τριγκόριν, ο οποίος συζεί με την Αρκάντινα, που είναι πρώην ερωμένη του Γιατρού, με τον όποιο έχει σχέση η Πολίνα, η σύζυγος του επιστάτη. 

«Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου» στον Πολυχώρο Vault

Εικόνα
Από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου Ο Πολυχώρος Vau lt παρουσιάζει την κωμωδία «Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου» από την ομάδα Lorem Ipsum που μετά την sold out παράσταση «Γιοσίρου Γιαμαγκούσι» κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τις μαύρες κωμωδίες και επιστρέφει στο Vault με ένα άλλο οικείο και αγαπημένο θεατρικό είδος του αθηναϊκού κοινού, το μεσαιωνικό κωμικό μιούζικαλ!