Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2018

Μόδα: Τα ελληνικά εσώρουχα που έγιναν must

Εικόνα
Έκαναν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά πριν από περίπου τρία χρόνια και τελικά εξελίχθηκαν στο απόλυτο φετίχ!!! 

«Το παιχνίδι της σφαγής» στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Εικόνα
Από τις 22 Φεβρουαρίου Το εμβληματικό έργο του Ευγένιου  Ιονέσκο «Το παιχνίδι της σφαγής», θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το Εθνικό Θέατρο από 22 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Rex, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

«Το δέντρο» του Γιώργου Μανιώτη σε παγκόσμια περιοδεία

Εικόνα
Πριν από, σχεδόν ένα χρόνο είχε πρωτοπαρουσιαστεί στο Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» και σε διάφορες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας «Το δέντρο» σε κείμενο & σκηνοθεσία του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα και πεζογράφου Γιώργου Μανιώτη και τον ρόλο του «Χριστόφορου» να ερμηνεύει ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Νίκος Μαγδαληνός.

«Βαθύς Αναστεναγμός» στον Κινητήρα από την ομάδα ΓΑΒ

Εικόνα
Από τις 9 Φεβρουαρίου «[..] ένα πλήθος ασήμαντων συμπτώσεων και απρόσμενων συγκλίσεων μετέτρεψαν αυτήν τη βραδιά σε ποίημα». Nancy Huston · Dolce Agonia

Αποκλειστικό: Στη μεγάλη οθόνη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται»

Εικόνα
Όλοι θυμόμαστε την επιτυχημένη σειρά της ΕΡΤ «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Πρόκειται για μία σειρά που έγραψε μεγάλη ιστορία στη μικρή οθόνη με αξέχαστες ερμηνείες. 

«Misery»: κριτική της παράστασης

Εικόνα
Ένα δυνατό θρίλερ που φέρει την υπογραφή του Στίβεν Κινγκ, παίζεται αυτό το διάστημα στην σκηνή του Ιλίσια – Βολανάκης.

Θέατρο: Οι θέσεις που δεν... βλέπουν

Εικόνα
Σε ένα παλιότερο άρθρο μου είχα αναφερθεί στις υποχρεώσεις και στο σεβασμό που οφείλει να δείχνει ένας θεατής από την στιγμή που μπαίνει στο χώρο του θεάτρου για να παρακολουθήσει μία παράσταση. 

Πάρτι στο «Mayor»

Εικόνα
Ένα ξεχωριστό πάρτι πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο γνωστό στέκι του Κολωνακίου, όπου έλαμψαν με την παρουσία τους γνωστά πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο. 

«Από την Αντιγόνη στη Μήδεια» στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα

Εικόνα
Πρεμιέρα: Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου στις 21:00 Μια παράσταση - κατάδυση στα έγκατα της γυναικείας φύσης, όπως αυτή προκύπτει από δέκα εξέχουσες γυναικείες παρουσίες της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, με τον μοναδικό τρόπο που τις αποτύπωσαν ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής και ο Ευριπίδης είτε ως αρχετυπικές μορφές, είτε ως βαθιά ανθρώπινες και ένσαρκες οντότητες.

«Φόβος» τον Φεβρουάριο στον Πολυχώρο VAULT

Εικόνα
Με τον «Φόβο» συνεχίζεται τ o  φ ωτογραφικό   Project  Feelings  που διοργανώνει αυτή τη σεζόν ο Πολυχώρος Vault . Η έκθεση θα έχει διάρκεια 8 ημέρες, από την Πέμπτη 8 έως την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου.

«Οδός Αβύσσου, αριθμός 0» στο θέατρο Olvio

Εικόνα
Ένα από τα πιο βιωματικά έργα του Μενέλαου Λουντέμη το «Οδός Αβύσσου, αριθμός 0», διασκευασμένο για το θέατρο από την Σοφία Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο στις 9 Φεβρουαρίου, στην σκηνή του Olvio theater .

«Κλάρα Σούμαν: Τα χαρισματικά πρόσωπα μιας υπερμαριονέτας» στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων

Εικόνα
Γερμανία 19ος αιώνας Η Κλάρα Βικ Σούμαν γνώρισε τον Ρόμπερτ Σούμαν το 1828, όταν η ίδια ήταν εννέα ετών. Ο δεκαοχτάχρονος τότε συνθέτης ήταν μαθητής του Φρίντριχ Βικ, του πατέρα της Κλάρα. Λίγα χρόνια μετά, οι δύο νέοι ερωτεύονται και παρόλη τη σθεναρή αντίσταση του Βικ, παντρεύονται και αποκτούν οκτώ παιδιά.

«Φονικό εγχειρίδιο φιλίας» στο Θέατρο Μπιπ

Εικόνα
Πρεμιέρα 7 Φεβρουαρίου 2018 Η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της νεοσύστατης ομάδας CITRA , σε δικό της κείμενο που μιλάει για την απομόνωση του ανθρώπου, θα παρουσιάζεται από 7 Φεβρουαρίου 2018 και κάθε Τετάρτη στις 21:00, στο θέατρο ΜΠΙΠ.

«Ροστμπίφ» στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας

Εικόνα
Το διπλά βραβευμένο στην Ελλάδα και διεθνώς, έργο της Λείας Βιτάλη «Ροστμπίφ», έρχεται στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας  για να ξεδιπλώσει, με τη σκηνοθετική υπογραφή της Χρύσας Καψούλη, τον σκοτεινά κωμικό και σουρεαλιστικό κόσμο μιας καταραμένης «οικογένειας» από το παρελθόν με πάθη, έρωτες, συγκρούσεις και ανατροπές που «στάζουν αίμα», από 7 Φεβρουαρίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00.

«The curing room» στον Πολυχώρο Vault

Εικόνα
Παράταση παραστάσεων έως την Κυριακή 1 Απριλίου 2ος χρόνος επιτυχίας. 111 Παραστάσεις. Και συνεχίζει... Το αντιπολεμικό κοινωνικό δράμα του David Ian Lee , σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, μετά τη μεγάλη απ o δοχή από κοινό και κριτικούς, συνεχίζεται στον Πολυχώρο Vault , έως την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 18:15.

«από τί υποφέρετε; από Ύπαρξη» στο Χώρο Αμάλγαμα

Εικόνα
Το νέο έργο της Μαρίας Γοργία και της ομάδας  Αμάλγαμα  πραγματεύεται το διαιώνιο ζήτημα της μη αποδοχής του Θανάτου, της φθοράς του σώματος, αλλά και της ουσιαστικής σύνδεσης και «κυκλικής» σχέσης μεταξύ Ζωής και Θανάτου. 

Σεξ Λεξικόν - Η Επιστήμη του Έρωτα: Προσφορά για τη μέρα του έρωτα

Εικόνα
Ειδικά για τις παραμονές του Αγίου Βαλεντίνου, 12 και 13 Φεβρουαρίου, στην τιμή του ενός εισιτηρίου, το δεύτερο εντελώς δωρεάν. Κάντε στον/στην αγαπημένο/η σας ένα μοναδικό δώρο.  

«Το Τελευταίο Παιχνίδι» στο Θέατρο Έαρ Βικτώρια

Εικόνα
Το Θέατρο Έαρ Βικτώρια παρουσιάζει, στην κεντρική σκηνή, το νέο έργο της Αναστασίας Βούλγαρη «Το τελευταίο παιχνίδι».

Τάκης Τζαμαργιάς: «Είναι πολιτική πράξη το θέατρο»

Εικόνα
Μιλώντας με τον σκηνοθέτη Τάκη Τζαμαργιά, συνάντησα έναν αληθινό δημιουργό που, με αγάπη και πάθος για την Τέχνη, χτίζει κάθε θεατρική παράσταση με πολλή προσοχή, δίνοντας σημασία στη λεπτομέρεια αλλά και στα μηνύματα που στέλνει ένα θεατρικό έργο στον θεατή. Αυτό το διάστημα σκηνοθετεί το θεατρικό έργο του Στίβεν Κινγκ «Misery» στο θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης…