«Ανάμισης ντενεκές» στο Θέατρο Φούρνος


Πρεμιέρα 14 Δεκεμβρίου 2017
Το πρώτο μυθιστόρημα του Γιάννη Μακριδάκη ο «Ανάμισης ντενεκές», ύστερα από δύο επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων σε Ελλάδα και Κύπρο και μετά την παρουσίαση της παράστασης στo Monodrama Showcase, που διοργάνωσε ο οργανισμός «Πάφος 2017 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», επιστρέφει για μια νέα σειρά παραστάσεων στο Θέατρο Φούρνος, από τις 14 Δεκεμβρίου 2017.


Η πρώτη σκηνοθεσία της Μαρίας Αιγινίτου, αναφέρεται στην ιστορία ενός ανθρώπου που πέρασε στην παρανομία για ένα έγκλημα πάθους -ή αλλιώς για το πώς ένας άνθρωπος μετατρέπεται σε θρύλο. Μια ιστορία που εμπνέεται από την ιστορική μνήμη και τη λαϊκή αφήγηση.
Ο Γιάννης Μακριδάκης αφήνει για λίγο την Βολισσό της Χίου και έρχεται αύριο βράδυ, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Φούρνος, με σκοπό να παρευθρεθεί στην παράσταση «Ανάμισης Ντενεκές», το πρώτο του θεατρικό έργο, το οποίο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρίας Αιγινίτου, με τον Χάρη Χαραλάμπους επί σκηνής. Ο Γιάννης Μακριδάκης γεννήθηκε το 1971 στη Χίο και σπούδασε μαθηματικά. Από το 1997, που ίδρυσε το Κέντρο Χιακών Μελετών με σκοπό την έρευνα, αρχειοθέτηση, μελέτη και διάδοση των τεκμηρίων της Χίου, οργάνωνε τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου, επιμελούνταν τις εκδόσεις του και διηύθυνε το τριμηνιαίο περιοδικό «Πελινναίο» έως το 2011. Κατόπιν άφησε τις πόλεις και μετακόμισε για μόνιμη διαμονή στη Βολισσό της ΒΔ Χίου. Εκεί, στράφηκε προς τη φυσική καλλιέργεια της γης και έγινε παρατηρητής της αργής αβίαστης φυσικής ανάπτυξης. Ίδρυσε το Απλεπιστήμιο Βολισσού, μέσα από το οποίο διοργανώνει σεμινάρια φυσικής καλλιέργειας και πολιτικής στάσης ζωής με γνώμονα τον αντικαταναλωτισμό, την αποανάπτυξη και την πορεία της ανθρωπότητας προς την μετακαταναλωτική εποχή. Επίσης δημιούργησε το Σπίτι της Λογοτεχνίας στη Βολισσό και διοργανώνει λογοτεχνικά εργαστήρια στη Χίο, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Πολιτικά και φιλοσοφικά του κείμενα έχουν δημοσιευτεί στον διεθνή τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό στα γαλλικά, ισπανικά, ολλανδικά, σουηδικά, γερμανικά, αγγλικά.

Ταυτότητα παράστασης
Διασκευή: Μ. Αιγινίτου – Χ. Χαραλάμπους
Σκηνοθεσία: Μαρία Αιγινίτου
Μουσική: Σωτήρης Καστάνης
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Ερμηνεία: Χάρης Χαραλάμπους
Παραστάσεις κάθε Πέμπτη στις 21:00, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.
Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 12 ευρώ | Άνω των 65 ετών: 10 ευρώ
Φοιτητικό: 8 ευρώ | Ανέργων, ατέλειες: 5 ευρώ

Θέατρο Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα 11472
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 6460748

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε όλες τις επώνυμες με μαγιό… και δεν πάθαμε πλάκα!!! - Πώς η ενημέρωση έγινε πασαρέλα λουόμενων κορασίδων;

«Βιοτεχνία Υαλικών» στο Θέατρο «Φούρνος»