Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2018

Έρχεται η LUZ CASAL στην Αθήνα

Εικόνα
Ένα ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων. Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, 21:00 Η πιο ερωτική φωνή της Μεσογείου, η ντίβα που έγινε μούσα του Αλμοδόβαρ, έρχεται στην Αθήνα για μια μόνο βραδιά κάτω από τα φώτα της Ακρόπολης. Μια παράσταση-έκπληξη που ετοίμασε ειδικά για την Ελλάδα.

«Ο οδοιπόρος» του Παναγιώτη Σούτσου στο Θησείον τον Οκτώβριο

Εικόνα
Η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη σκηνοθετεί τον Οκτώβριο στο Θέατρο «Θησείον» και για 20 μόνο παραστάσεις το πρώτο ποιητικό έργο του Αθηναϊκού Ρομαντισμού, στην πρώτη της συνεργασία με την ηθοποιό Μαρία Κίτσου. Πρόκειται για τον «Οδοιπόρο» του Παναγιώτη Σούτσου, έργο γραμμένο το 1831, στο πρώτο σύγχρονο ανέβασμά του. 

Το Εθνικό Θέατρο έρχεται στη γειτονιά σου

Εικόνα
Μια συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Από 5 Io υλίου Είσοδος ελεύθερη Μια νέα πρωτοποριακή δράση ξεκινά το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ. Ένα θεατρικό λεωφορείο, με τίτλο «Θέατρο Express » θα ταξιδεύει από γειτονιά σε γειτονιά για να συναντήσει τους θεατές του, να τους ταξιδέψει στη μαγεία του θεάτρου και να τους κινητοποιήσει.

Οι «Μπαμπάδες με ρούμι» πάνε στην Κύπρο

Εικόνα
Μία από τις πιο ξεκαρδιστικές κωμωδίες του ελληνικού θεάτρου «ταξιδεύει» στην Κύπρο χάρη στον Κούλη Νικολάου και τον Ανδρέα Γεωργίου...

Μιχάλης Σαράντης: «Τα έργα είναι αφορμές για συναντήσεις δεν είναι οι αιτίες»

Εικόνα
Μέσα από τη συζήτηση που έκανα μαζί του, συμπέρανα ότι ο Μιχάλης Σαράντης δεν είναι μόνο ένας πηγαίος καλλιτέχνης -τον έχω δει σε παλιότερες δουλειές του και έχω εντυπωσιαστεί τόσο από τον τρόπο που προσεγγίζει τους ρόλους του όσο και από εκείνον που τους εκφράζει στην σκηνή- αλλά και ένας ευαίσθητος άνθρωπος που για να λειτουργήσει δηλώνει ανοιχτά την ανάγκη του να μοιράζεται με τους γύρω του, να ζει και να συναλλάσσεται μαζί τους συναισθηματικά. Φέτος το καλοκαίρι πρωταγωνιστεί στην «Αντιγόνη» που σκηνοθετούν ο Αιμίλοος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας.

Έκθεση ζωγραφικής: Οι μικροί παράδεισοι της Χρύσας Βεργή

Εικόνα
Η Χρύσα Βέργη αποτελεί μία από τις δυναμικότερες γυναικείες παρουσίες στη σύγχρονη νεοελληνική ζωγραφική. Ακολουθώντας μια καθαρά προσωπική γραφή με μεγάλη άνεση στη σύνθεση και χαρακτηριστικό αισθητικό ύφος, δίνει το δικό της στίγμα στην εξερεύνηση του τοπίου και πιο συγκεκριμένα της φύσης που συνιστά και το επίκεντρο της έρευνας και θεματολογίας της.

«Δον Κιχώτης» & «Φέστεν- Οικογενειακή Γιορτή» στο Θέατρο Τέχνης

Εικόνα
Το Θέατρο Τέχνης και η Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζουν μέρος της δουλειάς των διπλωματικών εξετάσεων των πρόσφατων αποφοίτων της σχολής.

Έρχονται οι... «Εκκλησιάζουσες» του Αλέξανδρου Ρήγα

Εικόνα
400 π.Χ. Αθήνα. Ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Μία από τις εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες. Που τολμάει να «εκθέσει» και να εκθειάσει την δημοκρατία, προπαγανδίζοντας κατ’ ουσίαν την ίδια της τη δύναμη ως ταυτόχρονη αδυναμία της και ανάποδα.

StrayArtFestival: έκθεση ζωγραφικής στη Σύρο

Εικόνα
Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018», η Urbanact παρουσιάζει από τις 13 έως τις 27 Ιουνίου 2018, στην Αίθουσα Τέχνης «Γ. & Ε. Βάτη» την πρώτη, από μια σειρά streetart εκθέσεων που θα συνοδεύουν την υλοποίηση δημόσιων τοιχογραφιών στην πόλη, στο πλαίσιο του StrayArtFestival .

«Τίμων ο Αθηναίος»: τρεις preview παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο

Εικόνα
Τρεις preview παραστάσεις 22,23 και 24 Ιουνίου «Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός.

«Symposio @ Ark»: Φεστιβάλ γεύσης

Εικόνα
21 Ιουνίου στις 21.00 στο βραβευμένο εστιατόριο Α rk στη Γλυφάδα Το εστιατόριο « Ark » και το αθηνόραμα φέρνουν 11 βραβευμένα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα. 

Έρχεται... Πανικός στο υπουργείο!!!

Εικόνα
Ο Βασίλης Θωμόπουλος το φετινό καλοκαίρι ετοιμάζει και δεύτερο θεατρικό έργο στην σκηνή του θεάτρου Λαμπέτη!!! Ένα δυνατό καστ και μία θεότρελη κωμωδία που καυτηριάζει τα πάντα και υπόσχεται πολύ γέλιο!!!